What is Keratin?

Ok, eerst en vooral wat is keratine?

Het is een groot structureel eiwitmolecuul dat bestaat uit een combinatie van 18 verschillende aminozuren. Het is een essentieel eiwit, want ieder haartje op ons hoofd bestaat voor maar liefst 90% uit keratine!

De keratine-eiwitten in haarproducten dringen dus door in de haarschacht om het haar te versterken door de natuurlijke keratine te vervangen die je haar heeft verloren door hitte (zonder hittebescherming), chemicaliën en andere schadelijke processen. Op deze manier voedt en herstelt het alle haartypes diep zonder het natuurlijke krulpatroon van krullend haar te verstoren.

De keratine zal de ‘gaten’ in de haarstanden opvullen die zwak zijn, een beetje zoals cement in de openingen gieten…

Het werkt door de epitheelcellen die elkaar overlappen om onze haarlokken te vormen, glad te strijken. De cellagen, de haarschubbenlaag genoemd, absorberen de keratine in het product en zorgen ervoor dat de haren kunnen draaien, buigen en vouwen zonder te breken. Wanneer de haarcuticula omhoog wordt gebracht, wordt deze poreus en zwelt op, waardoor het haar kroezend en beschadigd raakt.

Het kan worden afgeleid van de veren, hoorns en wol van verschillende dieren. Bij NATULIQUE gebruiken we echter het net zo effectieve veganistische alternatief genaamd Hydrolysed Plantaardige Eiwit.

Share this post

Subscribe to our newsletter

Keep up with the latest blog posts by staying updated. No spamming: we promise.
By clicking Sign Up you’re confirming that you agree with our Terms and Conditions.

Related posts